Popkoor 2000 is een swingend, enthousiast en eigentijds zangkoor. Onder leiding van dirigente Myra van der Jagt brengen we een gevarieerd repertoire van popmuziek uit de 70er jaren tot recente top 40-hits. De nummers, die vaak 6-stemmig zijn gearrangeerd, worden ondersteund met choreografie. 

Wij zijn opgericht in 2000 en bestaan uit ruim 50 leden (vrouwen én mannen) die elke woensdagavond in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel samenkomen om nieuwe nummers in te studeren.

Popkoor 2000 heeft in de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd. Een korte impressie: 

In juni 2011 hebben we samen met harmonie St. Caecilia uit Gendt 2x een spetterend Promsconcert gegeven in de Providentia in Gendt.  Het was fantastisch om samen met de harmonie een aantal prachtige nummers ten gehore te brengen.

2010 stond in het kader van ons tweede lustrum, het was "Feest!". Onder leiding van regisseur Caroline van den Burgt zorgden we met nieuwe nummers en verrassende choreo en supporting acts ervoor dat we het jubileum feestelijk hebben gevierd in de Lindenberg in Nijmegen.   

In 2008 stonden we in de Lindenberg met de show “Elements of Life” olv. regisseur Muriel de Hoop.  Tijdens de 4 shows hebben we gestraald door swingende nummers en mooie ballads ten gehore te brengen .  De samenwerking met de rappers Ruben en Erik bracht een verrassende twist aan de show! 

2007 begon uitstekend voor Popkoor 2000. Op dinsdagavond 13 februari stonden we, naast tal van artiesten uit de musicalwereld, als één van de 4 koren op het RABO Promsgala voor 700 genodigden van de 6 Rabobanken uit de regio. Samen met Roy van den Akker, nu zanger bij LA The Voices, zongen we Circle of life, hèt koningsnummer uit The Lion King. Hoogtepunt van de avond was het nummer Brand New Day dat we met Karin Bloemen mochten zingen.

Een winterconcert stond op het verlanglijstje van Popkoor 2000 en die wens hebben we in december 2006 uit laten komen. De grote en ongezellige sporthal de Brink in Huissen werd omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer en met dit concert toonden wij ons weer ‘naturel en puur’  in een mooie winterse kerstsfeer.

In november 2005 was de Lindenberg de thuisbasis voor ons. Met een vijftal theatershows ‘Interland’ lieten we, na 4 maanden intensief begeleid en getraind te zijn door regisseur/choreografe Panda van Proosdij, zien dat we zijn uitgegroeid tot een koor met veel kwaliteiten.

In maart 2004 verzorgden we tijdens één van de zondagse matineeconcerten in De Doelen in Rotterdam de backing vocals voor Margriet Eshuijs, Maarten Peters en Arwin Kluft met orkest Musical Souvenir uit Dordrecht. 

Nog enigszins aarzelend tijdens een familie-en-bekenden-concert in 2002, stonden we in februari 2003 voor het eerst een heel weekend in de Lindenberg in Nijmegen, met het concert ‘Let’s get Loud’, met live muzikale begeleiding van de Bobband uit Overasselt. 

Pin It