Mijn naam is Myra van der Jagt en per 1 december 2020 ben ik de nieuwe dirigent van Popkoor 2000.

Mijn muzikale carrière startte al vroeg: Ik zong eerder dan dat ik praatte (uit welk liedje is dit ook alweer...?) en als ik mijn boterham niet wilde dan verleidde mijn moeder me met eindeloos zingen, totdat mijn mond openviel van verbazing en verrukking zodat ze er snel een hap in kon proppen. Als kind zongik graag en leerde ik gitaar spelen. Op de middelbare school zong ik in mijn eerste bandjes en het schoolkoor.

 

Daarna ging ik studeren aan het conservatorium en werd ik docent muziek en muziektherapeut. Tijdens deze studie kreeg ik mijn eerste directielessen. Na het afronden van beide studies ging ik werken in het onderwijs, zong ik nog steeds in bandjes en in mijn close harmony kwartet dat tijdens mijn studententijd was opgericht. Daarmee heb ik menig podium in binnen- en buitenland beklommen.

 

Mijn eerste echte dirigeerklussen dienden zich aan: musicalprojecten, waar ik muzikaal leider was en zowel het koor als de band onder mijn hoede had. Ook schreef ik voor een aantal musicals samen met anderen de muziek. Daarnaast werd ik dirigent van een zelf opgericht popkoor. In die tijd runde ik samen met een collega muzikant een muziekschooltje, waar ik zang- en gitaarles gaf. Een koor oprichten leek ons samen een goed idee. Het werd een popkoor met alleen maar vrouwen, waar ik zelf veel repertoire voor arrangeerde.

 

Vanuit dit koor en de musical projecten werd ik gevraagd voor een ander koor en zo ging het balletje rollen. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat mijn opgedane kennis rond dirigeren niet voldoende was en ging ik mij bijscholen. Dat begon met een cursus, maar uiteindelijk toch weer een studie opgepakt: koordirectie.

 

In de periode tijdens en na mijn studie was de aandacht vooral gericht op de klassieke muziek. Ik heb prachtige projecten gedaan met kamerkoren, grote koren en orkesten en was een aantal jaar dirigent van een Bach ensemble. Toch liet de lichte muziek mij niet los, daar was het ooit allemaal mee begonnen en het bleef aan me trekken. Dus zogezegd: op zoek gegaan naar een popkoor en ziehier!

 

Naast mijn werkzaamheden als dirigent van verschillende koren ben ik docent muziek in het speciaal onderwijs, waar ik mijn vaardigheden als docent en therapeut goed kan combineren. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn paard Everd (een zeer tijd- en geldrovende hobby, maar oh zo leuk) en daarnaast ben ik graag buiten om te wandelen en te fietsen. Ik woon in een fantastisch huis aan de rand van Ede, met de liefste man, Dick. Ik hou erg van lekker eten, wat ik graag doe met vrienden of de liefste, thuis koken of uitgebreid uit eten.

 

Tot slot: het was een gekke ervaring om digitaal bij een koor te beginnen en ik vind het geweldig om nu live met deze groep verder aan de slag te gaan!